Wedding budget opstellen

 

Waarom vraag je? Wel, iets plannen voor jouw Big Day ZONDER dat je je budget hebt vastgelegd is een van de meest voorkomende fouten bij het plannen van een bruiloft. Het is cruciaal dat je een realistisch budget opstelt voor je start met het plannen.

Weet dat als je dat niet doet, de kans heel groot is dat je verliefd wordt op een prachtige trouwjurk of geweldige locatie die achteraf gezien te prijzig is. Wees dus realistisch en houd je aan je budget. Het zal je heel wat stress besparen tijdens het plannen.

Voor velen is het moeilijk om een budget op te maken, omdat je geen idee hebt hoeveel zaken zoals een huwelijksfotograaf of trouwjurk kosten. Informeer u dan ook best eens vooraf bij de meerdere aanbieders. Vergelijken kan heel wat budget besparen.

Hierbij kan ik, als ceremoniemeester, u zeker bijstaan met de nodige info.

 

TIP 1: het aantal gasten

40% van het budget gaat naar het eten en de locatie. Houd zeker in het achterhoofd dat het aantal gasten mee je budget bepaalt. Een locatie zoeken voor 100 gasten of voor 150 kan een groot verschil maken. Idem voor de cateringkosten.

 

TIP 2: overzicht

Maak een overzicht van jullie inkomsten en hoeveel jullie kunnen spenderen:

  • hoeveel heb je al gespaard voor je trouwfeest?
  • hoeveel kan je maandelijks extra sparen voor de Big Day?
  • krijg je een gift van familie of vrienden? Misschien betalen je ouders je trouwkleed/kostuum?

 

TIP 3: keuzes maken

Bij budgetteren draait het allemaal om keuzes maken. Bepaal 3 elementen die essentieel zijn voor jullie feest en waarop je dus niet zal besparen. Sommigen willen per se trouwen in een kasteel, sommigen hechten meer belang aan een gastronomische viergangenmenu. Het is volledig jullie keuze, maar houd je er ook aan. Dit betekent dat je mogelijks moet besparen op andere zaken (bv. geen trouwjurk van een dure designer).

 

 

BUDGETPLANNER MAKEN

  • hoeveel budget is er voorzien en dit per onderdeel (catering, fotograaf, kleding, ...)
  • wat de werkelijke kosten zijn (eenmaal je een leverancier hebt vastgelegd)
  • hoeveel je al betaald hebt (denk hierbij aan voorschotten)
  • hoeveel je nog moet betalenGood Luck!!

      😍